Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuws: Koning Albert en prinses Delphine herenigd

27 oktober 2020 · Leestijd 2 min

De Belgische koning Albert heeft afgelopen zondag samen met zijn vrouw koningin Paola een ontmoeting gehad met Delphine Boël. Het Belgische koningshuis heeft een foto van de drie gedeeld. "Na het tumult, het lijden en de verwondingen, is het tijd voor vergeving, genezing en verzoening."

Het Belgische koningshuis heeft naar aanleiding van de ontmoeting het volgende bericht doen uitgaan:

"Tijdens onze ontmoeting in het Kasteel Belvédère heeft ieder van ons, in sereniteit en met empathie, uiting kunnen geven aan zijn gevoelens en ervaringen.

Na het tumult, het lijden en de verwondingen, is het tijd voor vergeving, genezing en verzoening. Samen hebben besloten om deze nieuwe weg in te slaan. Dit zal geduld en inspanningen vergen, maar we zijn vastberaden. 

Dit zijn de eerste stappen op een pad dat we in alle rust zullen bewandelen.

Delphine, Paola en Albert"

Betere tijden

Delphine mag zich, na jaren van tegenwerking van haar vader, sinds begin deze maand prinses noemen. Eerder erkende Albert, na een jarenlange juridische strijd, haar al als zijn biologische dochter.

De ontmoeting volgt enkele weken nadat koning Filip Delphine al uitnodige voor een gesprek op het paleis. Ze spraken over een "warm" gesprek dat voor herhaling vatbaar is. Albert stelde toen in een reactie enthousiast te zijn over hun afspraak. "Mijn echtgenote en ikzelf zijn verheugd over het initiatief van de koning, het begin van betere tijden voor ons allen en in het bijzonder voor Delphine."

Tekst: Blauw Bloed/ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--