Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Verdrietig nieuws: deze prins en prinses kondigen hun scheiding aan

22 april 2024 · Leestijd 2 min

Prins Nikolaos en prinses Tatiana van Griekenland hebben aangekondigd te gaan scheiden. De twee trouwden in 2010 op het Griekse eiland Spetses. Een zomerse dag waar ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij aanwezig waren. Gaat er niet gelijk een belletje rinkelen? We laten je nog even kennismaken met Nikolaos en Tatiana.

Prins Nikolaos wordt geboren op 1 oktober 1969 in Rome. Hij is de zoon van koning Constantijn (1940-2023) en koningin Anne-Marie van Griekenland. Nikolaos is dus een volle neef van de Spaanse koning Felipe en koning Frederik van Denemarken. Op 25 augustus 2010 stapt prins Nikolaos in het huwelijksbootje met Tatiana Blatnik. Op de bruiloft in Spetses zijn veel Europese royals aanwezig, waaronder Willem-Alexander en Máxima.

Lees verder onder de foto.

Nikolaos_Tatiana_2010

Scheiding

Wat begon als een sprookjeshuwelijk op een Grieks eiland, eindigt nu dus in een scheiding. ‘We willen u op de hoogte stellen van een belangrijke en oprechte beslissing van prins Nikolaos en prinses Tatiana. Na een huwelijk van veertien jaar hebben ze ervoor gekozen als vrienden uit elkaar te gaan. Ze hebben dit besluit zorgvuldig en met wederzijds respect genomen’, zo laat een woordvoeder van de Griekse koninklijke familie weten. De 54-jarige Nikolaos en 43-jarige Tatiana hebben geen kinderen.

Lees verder onder de foto.

nikolaos_tatiana
Prins Nikolaos en prinses Tatiana op de veertigste verjaardag van Máxima in 2011.

Grieks huwelijk op komst

Ondanks deze verdrietige beslissing, hebben de Griekse royals ook iets om naar uit te kijken. In het najaar van 2024 zal prinses Theodora, de zus van prins Nikolaos, het jawoord geven aan Matthew Kumar. De prinses en haar aanstaande waren aanvankelijk van plan om in 2020 te trouwen. Door de Covid-19 pandemie moesten Theodora en Matthew hun bruiloft jammer genoeg afblazen. Een nieuwe datum werd geprikt, maar na het overlijden van koning Constantijn van Griekenland begin 2023 besloten prinses Theodora en haar verloofde de bruiloft nogmaals te verplaatsen.

theodora_nikolaos
Prinses Theodora, prinses Tatiana en prins Nikolaos.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--