Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nog geen teken van leven van prinses Latifa

5 maart 2021 · Leestijd 2 min

De Verenigde Naties hebben nog geen teken van leven ontvangen van de dochter van de emir van Dubai. Dat meldt het mensenrechtenkantoor van de VN, dat om opheldering had gevraagd over het lot van prinses Latifa al-Maktoum.

De BBC publiceerde dit jaar videoboodschappen van de prinses. De 35-jarige Latifa zou die stiekem hebben opgenomen met een naar binnen gesmokkelde telefoon. Ze vertelde over haar gevangenschap in een villa in Dubai. Daar zou ze zijn opgesloten na een poging per boot naar het buitenland te vluchten.

Onlangs vertelde Latifa's vriendin Tiina in de uitzending van Blauw Bloed over deze vluchtpoging en dat ze zich ernstig zorgen maakt over het welzijn van de prinses.

Bekijk hieronder dit gesprek. 

Het kantoor van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten (OHCHR) noemde de stiekem gemaakte videobeelden vorige maand "zeer zorgelijk videobewijs". Het eiste dat de overheid in de Verenigde Arabische Emiraten snel duidelijk zou maken hoe het gaat met de prinses. Een OHCHR-woordvoerder reageerde vrijdag ontkennend toen hij de vraag kreeg of inmiddels duidelijk is dat Latifa nog leeft.

De ambassade van de Emiraten heeft eerder benadrukt dat Latifa thuis wordt verzorgd. Ze zou daar worden geholpen door haar familie en medische professionals. De berichtgeving over de prinses zou volgens de autoriteiten "geen recht doen aan de situatie waarin ze zich feitelijk bevindt".

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--