Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Haakon tafelt met vader, tante en oorlogsveteranen

19 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprins Haakon van Noorwegen heeft oorlogsveteranen bedankt voor hun inzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat deed hij tijdens een lunch die de Noorse regering in Oslo had georganiseerd. Ook koning Harald en en zijn zus prinses Astrid waren daarbij aanwezig.

Bij de lunch waren behalve oorlogsveteranen ook overlevenden van de Tweede Wereldoorlog uitgenodigd. Premier Erna Solberg heette de royals en de andere genodigden welkom. De 170 gasten kregen een driegangenlunch geserveerd die bestond uit vis, aardappelen en een puree van diverse groenten. Als toetje werd een cake met bessenmousse geserveerd.

"Namens de koninklijke familie en het hele Noorse volk wil ik jullie bedanken voor alles wat jullie hebben gegeven en voor alles wat jullie hebben opgeofferd, zodat we in een vrij land kunnen leven", zei Haakon in zijn toespraak. Ook deed de kroonprins een belofte aan de veteranen. "Wij, die de oorlog niet zelf hebben meegemaakt, zullen de verhalen erover verder vertellen. Zodat we nooit zullen vergeten waar duizenden mensen in ons land voor hebben geleden en hun leven voor hebben opgeofferd."

De lunch zou eigenlijk vorig jaar worden gehouden in verband met de 75e verjaardag van de bevrijding van Noorwegen van de Duitse bezetters. Vanwege de coronapandemie moest het evenement worden uitgesteld.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wil je meer weten over prinses Astrid, de tante van kroonprins Haakon? Ter gelegenheid van haar 89e verjaardag maakten wij eerder dit jaar een artikel over haar. Bekijk en lees hier meer over prinses Astrid.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--