Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vluchtelingen nemen intrek in buitenverblijf van de koning

25 april 2022 · Leestijd 2 min

De Oekraïense vluchtelingen die de komende tijd in Het Oude Loo worden opgevangen, zijn daar maandag ingetrokken. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) desgevraagd aan het ANP. In totaal worden er 32 Oekraïense vluchtelingen opgevangen; vijftien vrouwen, vijf mannen en twaalf kinderen.

Het is nog niet bekend hoelang de Oekraïners in het kasteel in Apeldoorn blijven, aldus de woordvoerster van de RVD. Het Oude Loo staat in Apeldoorn op Kroondomein Het Loo, vlakbij Paleis Het Loo. De koninklijke familie huurt Het Oude Loo en maakte er tot de komst van de Oekraïners regelmatig gebruik van.

Vorige week deelde het Koninklijk Huis foto's van het heringerichte en klaargemaakte kasteel. De tuin rond het kasteel is "vooralsnog" gesloten voor bezoekers "om privacy te bieden aan de nieuwe bewoners", zo werd via het officiële Instagramaccount van het koninklijk huis gemeld.

Lees verder onder de foto's.

Slaapkamer_Het_Oude_Loo
Slaapkamer op Het Oude Loo, gereedgemaakt voor vluchtelingen uit Oekraïne, 2022 – ©RVD.
Badkamer_Het_Oude_Lo
Kamer_Het_Oude_Lo
Eetkamer_Het_Oude_Loo

De jonge Oekraïense kinderen kunnen naar wereldschool De Vlinder in Ugchelen in de gemeente Apeldoorn, werd eerder bekend. Dat is een basisschool die gericht is op kinderen die uit het buitenland komen. Ze krijgen veel les in de Nederlandse taal, zodat ze naar reguliere scholen kunnen als ze hier langer moeten blijven.

Oudere kinderen uit Oekraïne kunnen naar drie middelbare scholen. Het gaat om De Heemgaard, het Edison College en Onze Wereld. De inschrijving kan worden geregeld zodra de Oekraïners op het kasteel gehuisvest zijn.

ANP / Foto's: © RVD

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--