Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk weetje: dit is de officiële naam van hertogin Meghan

24 maart 2024 · Leestijd 2 min

Op 27 november 2017 kondigt prins Harry aan dat hij gaat trouwen. Zijn verloofde heet Meghan Markle, al is Meghan niet haar volledige naam. Dit is de officiële naam van de hertogin van Sussex.

Niet alle royals maken gebruik van hun volledige naam die ze bij geboorte hebben gekregen. Zo heet prinses Laurentien officieel Petra Laurentien en gebruikt prinses Amalia niet haar volledige voornaam: Catharina-Amalia. Ook hertogin Meghan laat een deel van haar 'echte' naam achterwege.

Rachel Markle of Rachel Zane?

Hertogin Meghan wordt op 4 augustus 1981 geboren als Rachel Meghan Markle. Haar officiële voornaam is dus Rachel en niet Meghan, zoals de meesten misschien denken. Voor fans van hertogin Meghan komt de naam Rachel misschien bekend voor. De hertogin acteerde namelijk voor haar huwelijk met prins Harry in de serie 'Suits' waar ze de rol vertolkte van advocate Rachel Zane. Een naam die haar dus letterlijk op het lijf geschreven is.

Lees verder onder de foto.

Meghan toen zij nog actrice was in advocatenserie 'Suits'.
Meghan toen zij nog actrice was in advocatenserie 'Suits'.

Ook een andere achternaam?

Ondanks dat prins Harry en zijn vrouw afstand hebben gedaan van hun taken als werkende royals, behouden ze de titel hertog en hertogin van Sussex. Vanwege haar huwelijk gebruikt Meghan deze titel over het algemeen vaker dan haar eigen achternaam Markle. Ook hun kinderen, prins Archie en prinses Lilibet, hebben sinds dit jaar deze 'achternaam' gekregen van prins Harry. "Mogelijk wil het stel zo duidelijk maken dat ze één gezin vormen, mét koninklijke titels", verklaart koningshuisdeskundige Tirza van der Graaf.

Meghan_zwanger.jpeg
Prins Harry en Meghan Markle kondigen in 2021 aan dat ze in verwachting zijn van een tweede kindje.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--