Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Op een rijtje: deze royals gingen de mist in

16 januari 2022 · Leestijd 3 min

Het weer de afgelopen dagen is nogal grijs, grauw en mistig. Ook als royal heb je gewoon te dealen met het weer. Daarom volgen er een aantal foto's van de royals in nat, koud en grijs weer.

In Nederland wordt er af en toe gesproken over het mythische 'Oranjezonnetje'. Als de koning of koningin ergens een bezoek brengt, klaart het weer vaak op en begint de zon door te breken. Toen Máxima in de zomer van 2020 Zeeland bezocht, benoemde ze dat zij dat geluk minder heeft: "Dat is mijn man meer die het Oranjezonnetje brengt. Tot mijn grootste frustratie." Desondanks ontkomen Willem-Alexander en Máxima niet aan guur weer.

Begin 2017 bracht het koningspaar een bezoek aan de deelstaat.
Begin 2017 bracht het koningspaar een bezoek aan de deelstaat.

Het koningspaar heeft alle deelstaten in Duitsland bezocht. Daar kan je niet altijd een stralend zonnetje bij hebben, uiteraard. Maar de mist bij Kasteel Wartburg in Thüringen zorgde wel een mysterieuze en sprookjesachtige sfeer.

In april 2011 stond ze samen met haar man en schoonmoeder Beatrix bovenop de 368 meter hoge
In april 2011 stond ze samen met haar man en schoonmoeder Beatrix bovenop de 368 meter hoge televisietoren.

Maar als je dan eindelijk een keer de beroemde Fernsehturm bezoekt, baal je misschien toch een beetje van de mist. Daarom kiezen we maar een foto van Máxima in plaats van het mistige Berlijn zoals je kan zien op de achtergrond.

21_Januari_2020_Peel_en_Maas.jpg

De sprookjessfeer was weer helemaal terug toen kasteel De Keverberg opdoemde uit de mist tijdens het bezoek van de koning aan de gemeente Peel en Maas in januari 2020.

Buitenlandse royals die de mist in gingen

5_April_2004_Parijs_3.jpg

Toen koningin Elizabeth in 2004 een bezoek bracht aan Parijs, was de stad gehuld in een witte wolkachtige deken.

8_Mei_2007_Seoul.jpg

in mei 2007 maakten Haakon en Mette-Marit een tripje naar Zuid-Korea. Zittend op een bankje en genieten van vergezichten? Nou, niet echt. Wél een mistbankje.

23_September_2021_new_york_One_World_Trade_Center.jpg

Ook in de Big Apple hangt er zo nu en dan een mistbank. Laat dat nu net het geval zijn als Harry en Meghan afgelopen september bovenop het One World Trade Center staan.

Als je Schotland bezoekt, dan doe je dat niet voor het lekkere weer. Prins Charles kan daar over meepraten.

Nog meer van het weer genieten?

Wij kunnen van elk weertype wel genieten! Of het nu gaat om storm in het najaar, het zonnetje in de zomer of een pak sneeuw in de winter. Jij ook?

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--