Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Opsporing verzocht: Weet jij wie prinses Beatrix schilderde?

11 januari 2021 · Leestijd 2 min

Een anonieme schenker geeft een portret van prinses Beatrix, gemaakt door een onbekende schilder, cadeau. Dat is bij de Industrieele Groote Club in Amsterdam het geval. Ondanks dat ze blij zijn met het werk rest er bij hen één vraag: wie is de schilder? Weet jij het?

Het schilderij is door de weldoener in een klassieke lijst uit 1964 ingelijst. De Club heeft de lijst laten restaureren en voorzien van een laagje 23 karaat bladgoud. Zo hangt ‘ie er weer netjes bij.

Maar toch zitten ze nog met de vraag wie nu toch de schilder is. Die zoektocht zijn ze nu begonnen. Aangezien wij net zo nieuwsgierig zijn naar de herkomst en schilder dragen wij graag aan deze speurtocht bij. Mocht u het weten? Of heeft u zelfs de gouden tip? Dan heeft de Industrieele Groote Club een leuke beloning voor u in petto.

De sociëteit kreeg een vroeg kerstcadeau zeggen ze zelf. Ze hebben het schilderij dan ook een mooi plekje gegeven in het gebouw. Het hangt in de zogeheten Dameszaal. Vanuit deze ruimte kijk je zo neer op het, normaal gesproken, zo drukke plein op de Dam en het Nationaal Monument.  

Beatrix01.jpg

Richard Francke, directeur Koninklijke IGC: "Het zou mooi zijn als we de schilder alsnog kunnen achterhalen voor we de deuren van de Club weer mogen openen. Een extra mooie aanleiding voor onze bezoekers om na de verplichte sluiting weer naar de vereniging te komen. Enkele weken voordat koningin Beatrix afstand van de troon deed, heeft zij op 25 maart 2013 de Club het predicaat Koninklijk verleend. Dit maakt het schilderij voor ons extra bijzonder."

Heeft u een tip? Mail het ons: blauwbloed@eo.nl

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--