Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Oranjebond vraagt kinderen een Koningsdag-brief te schrijven

15 april 2020 · Leestijd 1 min

Nu Koningsdag vanwege de uitbraak van het coronavirus niet kan doorgaan, heeft de Oranjebond woensdag een alternatief programma voor de festiviteiten gepresenteerd. Een van de plannen voor 'Woningsdag' is een bijzonder cadeau voor de jarige koning Willem-Alexander.

Kinderen worden opgeroepen een brief of een tekening voor de koning te maken over hun ervaringen tijdens de coronacrisis. Deze worden gebundeld in een e-book en op 27 april aangeboden aan Willem-Alexander.

De koning zou dit jaar eigenlijk naar Maastricht gaan om zijn 53e verjaardag te vieren. Nu blijft Willem-Alexander noodgedwongen thuis.

De alternatieve Koningsdag wordt geopend met het luiden van de klokken. Ook wordt er een online vrijmarkt georganiseerd, speelt het Concertgebouworkest het Wilhelmus en worden artiesten opgeroepen op te treden voor ouderen in hun gemeenschap. De dag wordt om 16.00 uur afgesloten met een thuistoost.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--