Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Oranjes rond kist prinses Christina in Koepel van Fagel

20 augustus 2019 · Leestijd 2 min

De kist met de vrijdag overleden prinses Christina is dinsdagmorgen overgebracht naar de Koepel van Fagel. De kinderen en zussen van Christina hebben na de overbrenging van de kist samen met Pieter van Vollenhoven de rouwkapel bezocht.

De houten kist is bedekt met zonnebloemen, die ook elders in de ruimte zijn opgesteld. Rond de baar staan vijf kransen van witte rozen, namens de verschillende takken van de koninklijke familie.

De prominentste plek is voor de krans van de drie kinderen van prinses Christina en haar vijf kleinkinderen; Isabel, Julian, Kai, Numa en Aida.

Lees verder onder de foto's.

Ook vrienden en bekenden van prinses Christina hebben dinsdagmiddag in de Koepel van Fagel afscheid genomen van haar. De hele middag meldden zich genodigden bij het hek aan de achterkant van Paleis Noordeinde. Daar controleerden de Koninklijke Marechaussee en lakeien de identiteitspapieren en uitnodiging alvorens hen toe te laten en de weg te wijzen naar de Koepel.

De Koepel van Fagel ligt op het terrein van Paleis Noordeinde, tussen de Koninklijke Stallen en het Koninklijk Huisarchief. Een aantal van de mensen die afscheid kwamen nemen, hadden zelf ook zonnebloemen meegenomen. Prinses Christina wordt donderdag in besloten kring gecremeerd.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--