Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dít dragen koningin Máxima en de prinsessen tijdens Koningsdag 2024

27 april 2024 · Leestijd 2 min

Alhoewel de koninklijke wandeling door de binnenstad van Emmen nog moet beginnen, weten we al wel wat koningin Máxima, prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane dragen op Koningsdag. Bekijk de eerste beelden hieronder!

Op de eerste foto die het koninklijk huis traditiegetrouw deelt op de ochtend van Koningsdag, zien we dat het koninklijke gezin er klaar voor is. Terwijl zij in de bus zitten naar de binnenstad in Emmen, praten wij je bij over de outfits. Wil je niets missen van vandaag? Volg dan ons liveblog voor het laatste nieuws.

Lees verder onder de foto.

Koningsdag 2024
Het koninklijk gezin arriveert in Emmen.

Koningin Máxima

Koningin Máxima draagt een saliegroene opengewerkte jurk met daarover een kort wit vestje. In haar haren draagt de koningin een matchende haarband met vlinders. Deze is van de han van Berry Rutjes. Een slimme keuze, zo weet modejournalist Josine Droogendijk ons te vertellen, want Emmen is een vlinderstad. De jurk is van het modehuis Natan.

Lees verder onder de foto.

Koningsdag 2024
De koningin begroet de enthousiaste toeschouwers.

Prinses Amalia

Prinses Amalia kiest ook voor de kleur groen. De Prinses van Oranje draagt een geprinte jurk van Ba&sh, zo schrijft modejournalist Josine Droogendijk op haar website. Prinses Amalia draagt daarover een donkergroene mantel. De vlinders in haar haren heeft prinses Amalia geleend van haar moeder, koningin Máxima.

Lees verder onder de foto's.

ANP-496999861
Koningsdag 2024
Een lief moment tussen vader en dochter.

Prinses Alexia

Prinses Alexia gaat voor wit! Zij draagt een witte gebreide japon van Sézane, die ze paart met een roodbruine mantel en hoge bijpassende laarzen.

Lees verder onder de foto.

Koningsdag 2024
Even een selfie met prinses Alexia.

Prinses Ariane

Prinses Ariane is voor Koningsdag teruggekomen uit Italië, waar ze sinds dit schooljaar studeert. Dat de jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in het modeland woont, is ook te zien aan haar outfit. Ze kiest voor een monochrome outfit in de kleur oranjebruin van Max Mara. In haar haren draagt de prinses een strik en om haar nek hangt een gouden ketting met een hanger in de vorm van een bliksemschicht van de Argentijnse juwelier Aracano.

Koningsdag 2024
Prinses Ariane maakt een selfie met het publiek.

Welke outfit vind je het mooist?

Welke royal ben jij op Koningsdag?

Welke royal ben jij op Koningsdag?

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima of toch prinses Amalia? Doe de test en kom erachter! 🧡🇳🇱

Doe de test

Foto's: ANP / Instagram @koninklijkhuis / RVD

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--