Ga naar submenu Ga naar zoekveld

9x de mooiste outfits van royals op Wimbledon

9 juli 2024 · Leestijd 4 min

Het oudste tennistoernooi ter wereld, Wimbledon, is volop aan de gang. Naast de sportieve prestaties gaat ook wat aandacht uit naar de koninklijke gasten die zich verzamelen in de Royal Box. In de afgelopen jaren hebben al heel wat royals de revue gepasseerd. Dit zijn de 9 mooiste outfits van de royals tot nu toe.

Op Wimbledon draait het natuurlijk om het spel, maar met koninklijke gasten op de tribune is het ook interessant om daar naar te kijken. Catherine, de prinses van Wales heeft de afgelopen jaren steevast de trofeeën uitgereikt aan de winnaars van het toernooi – én speelde ook een potje tennis met niemand minder dan Roger Federer. Het is de vraag of de vrouw van prins William dit jaar in de gelegenheid is om dit wederom te doen. Desondanks blijft het leuk om terug te blikken op de mooiste outfits van de prinses van Wales én de andere royals die door de jaren heen hun opwachting maakten op het tennistoernooi.

De mooiste outfits op Wimbledon

In 2023 zien we Catherine, de prinses van Wales voor het laatst op het tennistoernooi. Catherine reikt hier de trofee uit aan de winnaar bij de vrouwen. Voor de gelegenheid draagt Catherine een limoengroene set bestaande uit een plissé rok en een tweed jasje, beide van het merk Self Portrait.

Lees verder onder de foto.

ANP-473695997
Catherine, de prinses van Wales op Wimbledon in 2023.

In 2018 bezoeken Catherine, toen nog hertogin van Cambridge, en hertogin Meghan samen het toernooi. Catherine gaat gekleed in een jurk van Jenny Packham met polkadots, een van haar favoriete prints. Ook hertogin Meghan kiest voor een klassieke outfit. Zij draagt een witte pantalon met daarop een blouse met verticale strepen. Beiden zien eruit om door een ringetje te halen.

Lees verder onder de foto.

ANP-358421627
Catherine, toen nog hertogin van Cambridge, en hertogin Meghan op Wimbledon in 2018.

Niet alleen de vrouwelijke royals vallen op met hun outfits, in 2023 is het namelijk koning Felipe die er met de titel best dressed royal vandoor gaat. De Spaanse koning valt op door zijn strakke das, het perfect passende overhemd en de juiste lengte van zijn pantalon.

Lees verder onder de foto.

ANP-473738452
Koning Felipe op Wimbledon 2023.

In 2022 zit prinses Beatrice op de tribune van Wimbledon. De dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson draagt hier een korte bloemenjurk met ruches bij de mouwen en de zoom. De hoed komt overigens niet uit eigen collectie, deze heeft ze gekregen van de organisatie van het tennistoernooi.

Lees verder onder de foto.

ANP-451497743
Prinses Beatrice op Wimbledon in 2022.

In 2019 reikt Catherine voor het eerst de trofeeën uit aan de winnaars. Dat doet zij in een babyblauwe midi-jurk. De jurk van Emilia Wickstead oogt simpel, maar bevat een leuk schouderdetail.

Lees verder onder de foto.

ANP-375169451
Catherine, toen nog hertogin van Cambridge, op Wimbledon in 2019.

In 2022 gooit Catherine het over een andere boeg. Zij kiest namelijk voor een knalgele jurk van het merk Roksanda. Deze jurk droeg de prinses van Wales eerder in Jamaica tijdens de Platinum Jubilee Tour in 2022.

Lees verder onder de foto.

ANP-451545819
Catherine, de prinses van Wales op Wimbledon 2022.

In 2019 zitten de schoonzussen Catherine en Meghan opnieuw met elkaar in de Royal Box. Catherine draagt hier een groene japon met knoopjes van Dolce & Gabbana. Meghan draagt een witte blouse op een plissé rok met print.

Lees verder onder de foto.

ANP-375149428
Hertogin Meghan en Catherine, toen nog de hertogin van Cambrigde op Wimbledon in 2019.

In datzelfde jaar zit hertogin Meghan nogmaals op de tribune van Wimbledon. Zij draagt hier een eenvoudige zwarte top, een blazer met subtiele krijtstreep en een fedora hoed.

Lees verder onder de foto.

ANP-375027464
Hertogin Meghan op Wimbledon in 2019.

Op de laatste dag van Wimbledon 2023 nemen prins William en Catherine, de prinses van Wales hun twee oudste kinderen mee naar de finale bij de mannen. Catherine draagt voor de gelegenheid een groene japon van Roland Mouret.

ANP-473741406
Catherine, de prinses van Wales met prinses Charlotte op Wimbledon 2023.

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--