Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Paul en de Provincie: Limburg, koninklijke steun na mijnsluiting

14 maart 2020 · Leestijd 2 min

Vriend van de show Paul Rem reist voor ons stad en land af om alle koninklijke hoogtepunten in de provincies op te zoeken. We vervolgen de serie in de mijnstreek van ons land: de provincie Limburg!

De mijnbouw was ooit de motor van de Nederlandse economie. In 1965 besloot de regering om alle mijnen te sluiten en verloren 70.000 mensen hun baan. In veel gevallen lukte het niet om vervangend werk te vinden voor de oud-mijnwerkers. Het sluiten van de mijnen heeft ook flink in de economie gehakt. Waar ooit de gemeenten in de mijnstreek de rijkste van Nederland waren, bungelden ze na het sluiten al snel onderaan de lijst.

De banden tussen de mijnbouw en de koninklijke familie waren altijd bijzonder goed. Veel mijnen werden vernoemd naar Oranjes en andersom brachten zij weer veel bezoeken aan mijnen.

Lees verder onder de foto's.

Maar ook na het sluiten van de mijnen werden de mijnwerkers niet vergeten. Tijdens het streekbezoek in Limburg spraken Willem-Alexander en Máxima met oud-mijnwerkers. Het gesprek werd ontzettend gewaardeerd.

Lees verder onder de foto's.

Volgende week kun je weer genieten van een nieuwe aflevering 'Paul & de Provincie'. Kijk zaterdag 21 maart naar Blauw Bloed om 19:50 uur op NPO2. Bekijk voor nu hieronder het item van afgelopen zaterdag terug!

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--