Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Terugblik: de bruiloft van kroonprins Pavlos en kroonprinses Marie-Chantal

1 juli 2024 · Leestijd 2 min

Het is vandaag 29 jaar geleden dat kroonprins Pavlos en kroonprinses Marie-Chantal van Griekenland elkaar het jawoord gaven. Ondanks dat de twee nooit koning en koningin zullen worden, is hun huwelijksdag met recht een koninklijke bruiloft te noemen. Een goede reden om eens terug te blikken op deze feestelijke dag. Kijk mee!

Huwelijksdag Pavlos en Marie-Chantal

Kroonprins Pavlos wordt geboren op 20 mei 1967 en is de oudste zoon van koning Constantijn en koningin Anne-Marie van Griekenland. In 1993 leert Pavlos miljardairsdochter Marie-Chantal Miller kennen. Twee jaar later, op 1 juli 1995, geeft het paar elkaar het jawoord in de Grieks-Orthodoxe Sint Sophia Kathedraal te Londen. Ondanks dat het Griekse koningshuis sinds de jaren '70 geen monarchie meer is, hebben Pavlos en Marie-Chantal een hoop koninklijke genodigden op de gastenlijst staan. Naast de Britse koningin Elizabeth (1926-2022) en koningin Margrethe van Denemarken, zijn ook koning Juan Carlos en koningin Sofía van Spanje aanwezig. Daarnaast zijn de Zweedse koning Carl Gustaf en koningin Silvia erbij. Verder geven koning Charles, koning Frederik en koning Felipe, op dat moment alle drie nog prins, acte de présence.

Lees verder onder de foto's.

pavlos_marie-chantal
Kroonprins Pavlos en kroonprinses Marie-Chantal op hun huwelijksdag.
pavlos_marie-chantal
Op 1 juli 1995 geven Pavlos en Marie-Chantal elkaar het jawoord.

Nog altijd gelukkig

Na 29 jaar zijn kroonprins Pavlos en kroonprinses Marie-Chantal nog altijd gek op elkaar. De twee hebben allebei een openbaar account op Instagram, en delen regelmatig liefdevolle foto's van hen samen. Bij een foto van vorig jaar schrijft Marie-Chantal: "Gezegend om jou aan mijn zijde te hebben. Gelukkige trouwdag." Twee jaar geleden schrijft Pavlos op de huwelijksdag: "25 jaar gelukkig getrouwd met mijn lieve MC. Je bent nog steeds dezelfde mooie, slimme en leuke persoon van 25 jaar geleden. Ik aanbid je meer dan ooit en dank je dat je de beste moeder bent voor onze vijf prachtige kinderen."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beeld: ANP / Instagram @mariechantal22

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--