Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Pieter-Christiaan op stap met Mark Rutte

5 februari 2020 · Leestijd 1 min

Prins Pieter-Christiaan heeft woensdagochtend samen met minister-president Mark Rutte de Energie Academie in Den Haag bezocht. Aan het einde van het programma verzorgde de premier de officiële opening van de vakopleiding.

"Dit prachtige Haagse initiatief koppelt (langdurig) werkzoekenden aan werkgevers en biedt praktijkopleidingen met baangarantie in de sectoren bouw en techniek, energie en logistiek. Een enorm inspirerende plek", zo twitterde Rutte na afloop.

De prins, aanwezig vanwege zijn betrokkenheid bij stichting Laureus en het daarmee verbonden opvangprogramma 'Alleen jij bepaalt wie je bent', sprak na afloop op sociale media van een "belangrijk initiatief om kansen te bieden aan hen die anders mogelijk buitenspel staan op de arbeidsmarkt."

De prins en de minister-president kregen een toelichting en een rondleiding door de opleidingsruimte, waar ze met deelnemers spraken. Ze ontmoetten onder meer betontimmerlieden, elektriciens, stratenmakers en laadpaalmonteurs in opleiding. "Enorm waardevolle en belangrijke beroepen", schreef Rutte op Instagram.

Bron: ANP / Foto: Twitter @PCvanOranje

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--