Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prachtig! Beatrix en Amalia bij receptie op Buckingham Palace

5 mei 2023 · Leestijd 2 min

Prinses Amalia en prinses Beatrix zijn vrijdagavond gearriveerd bij Buckingham Palace in Londen. Daar vindt, een dag voor de kroning van koning Charles, een receptie plaats. De Prinses van Oranje en haar oma zijn niet bij de kroning aanwezig. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn dat wel.

Op foto's is te zien dat prinses Amalia een donkerblauw pak draagt. Prinses Beatrix draagt een donkerblauwe rok en mantel. Josine Droogendijk schrijft op haar blog Modekoningin Máxima dat de Prinses van Oranje een donkerblauw broekpak van het Italiaanse modemerk Marina Rinaldi draagt. Dat pak droeg ze ook op de foto waarop zij samen met koning Willem-Alexander en prinses Beatrix te zien is. De foto kwam uit op de dag waarop haar vader precies tien jaar koning van Nederland was.

Amalia en Beatrix London
Prinses Amalia was voorafgaand aan de kroning van Charles aanwezig bij een receptie in Buckingham Palace. Daar was zij samen met haar grootmoeder, prinses Beatrix. "De receptie in Buckingham Palace was voor mij vooral echt heel bijzonder. Het was de eerste keer dat ik alleen met mijn grootmoeder samen een bezoek deed", aldus Amalia.

Verder draagt Amalia een hanger "uit Máxima’s juwelenkluis", schrijft Droogendijk, die op verschillende manieren gedragen kan worden. "Op de dag van Beatrix’ abdicatie droeg Máxima hem op haar taille, aan een rechthoekige broche."

ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--