Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prince Albert: Monaco is bijna klaar voor het vaccin!

30 december 2020 · Leestijd 2 min

Prins Albert II van Monaco is dinsdag een kijkje gaan nemen in de coronateststraat in het Léo Ferré-centrum in het vorstendom. Hij werd onder anderen vergezeld door staatsminister - zeg maar de premier - Pierre Dartout en de burgemeester van Monaco.

Het was niet de eerste keer dat Albert op bezoek kwam. Hij wilde weten hoe het er aan toe ging sinds de regering weer actief was begonnen om mensen aan te moedigen zich te laten testen. De nieuwe campagne was met name gericht op studenten, maar ook op werknemers en inwoners van Monaco die tijdens de feestdagen van vakantie of verblijf in het buitenland terugkeerden.

Albert maakte van de gelegenheid gebruik om de medewerkers van de teststraat te bedanken voor hun bijzondere inzet in deze tijd van het jaar. Ook liet hij zich bijpraten over de voorbereidingen om volgende week te beginnen met het vaccineren, waarvoor het centrum ook gebruikt zal worden.

Eerder deze maand liet Albert in een toespraak tot de bewoners weten dat de avondklok nog zeker tot 15 januari zal worden gehandhaafd. Die is van kracht van 20.00 uur tot 06.00 uur. "We moeten de beperkende maatregelen niet te vroeg opheffen", aldus de vorst. Voor oudejaarsavond is er geen versoepeling voorzien en mensen die niet in Monaco wonen, zijn alleen welkom als ze een hotelboeking kunnen overleggen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--