Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Albert is aan de beterende hand

26 maart 2020 · Leestijd 2 min

Het gaat beter met prins Albert van Monaco. De 62-jarige vorst kreeg vorige week te horen dat hij het coronavirus onder de leden heeft. Koorts heeft hij inmiddels niet meer, vertelde Albert donderdag op het Franse radiostation RTL.

"Ik hoest nog een beetje, maar ik heb geen koorts meer. Ik zie het einde van de tunnel." Het Monegaskische hof deelde donderdagmiddag een gezondheidsupdate. Daarin staat dat de behandelend artsen van Albert zich geen zorgen maken over "de ontwikkeling van zijn gezondheidstoestand". De prins "krijgt dagelijks bezoek van zijn behandelend arts", aldus het hof.

Albert zit in quarantaine, maar is gewoon aan het werk. "Hij staat continu in contact met leden van zijn kabinet, zijn regering en naaste medewerkers", aldus het hof.

De prins riep de inwoners van Monaco nogmaals op de strenge coronamaatregelen die in het vorstendom van kracht zijn te blijven respecteren. "Alleen strikte naleving van deze regels zal de verspreiding van het coronavirus stoppen."

Valse beschuldigingen

Prins Albert vindt het onterecht dat wordt gesuggereerd dat hij prins Charles heeft besmet. Woensdag werd bekend dat ook de 71-jarige Britse troonopvolger corona heeft, vorige week kwam naar buiten dat Albert het longvirus onder de leden heeft. Beide prinsen woonden op 10 maart een evenement bij in Londen.

"We hebben elkaar vanaf afstand gegroet, maar nooit de handen geschud", zei Albert donderdag op het Franse RTL Radio. "Ik zat aan de andere kant van de tafel, ver weg. Ik denk niet dat ik ervan beschuldigd kan worden dat ik hem heb besmet." De Monegaskische vorst stipte bovendien aan dat er "veel meer" mensen bij de conferentie voor WaterAid waren en dat Charles ook na die bijeenkomst nog openbare verplichtingen had.

Zowel prins Albert als prins Charles zitten momenteel in quarantaine. Albert verlaat de privévertrekken van zijn paleis in Monaco niet. Charles is zondag naar Schotland gegaan, waar hij op zijn residentie Birkhall verblijft. De prins van Wales is voorlopig gescheiden van zijn echtgenote Camilla, die ook is getest maar het longvirus niet heeft.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--