Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Albert viert zijn 15-jarig jubileum met filmpje

13 juli 2020 · Leestijd 2 min

Het vorstendom Monaco markeerde zondag de 15e verjaardag van de inhuldiging van prins Albert II. Die volgde in 2005 zijn vader Rainier III op, die het ministaatje aan de Middellandse Zee regeerde vanaf 1949. Rainier (81) overleed op 6 april 2005 en na de drie maanden rouw volgde de eedaflegging door Albert.

Het prinselijk paleis plaatste zondag een kort filmpje over de 15 jaar onder het bewind van Albert. Hij zette Monaco op een andere koers. Albert wilde dat zijn land niet langer bekend zou staan als belastingparadijs maar als voorloper op het gebied van duurzaamheid, het tegengaan van klimaatverandering en bescherming van het ecosysteem. Niet alleen in eigen omgeving maar ook ver daarbuiten. Daartoe ging de prins zelfs naar de Noordpool en Antarctica.

Ongehinderd door de omvang van Monaco besloot Albert ook dat het vorstendom een rol moest spelen op het wereldtoneel, met een staatsbezoek van de Chinese president Xi Jinping vorig jaar maart als bekroning. Albert werd ook ontvangen door de Russische president Vladimir Poetin en kwam in 2014 op officieel bezoek in Nederland. Echtgenote Charlène, met wie hij in juni 2011 huwde, bleef op het laatste moment thuis omdat ze in verwachting was.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--