Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Update: Prins Bernhard vroeg Chef'special gratis bij Formule 1 te spelen

27 augustus 2021 · Leestijd 3 min

Prins Bernhard heeft de groep Chef'special gevraagd gratis op te treden tijdens de Formule 1 in Zandvoort. Dat heeft zanger Joshua Nolet woensdag laten weten via een bericht op Instagram.

"Het was voor ons allemaal - de band, de crew, alle collega's - heel shitty dat alle festivals in september als sneeuw voor de zon verdwenen", vertelt Nolet. "Zaterdag gingen tienduizenden mensen de straat op om daar aandacht voor te vragen. We kregen nul reactie uit Den Haag. Niets. Au. Dat doet pijn. Maar het zegt ook iets over dat ze niet zo goed weten wat ze moeten zeggen."

Wel ontving de groep een mail namens prins Bernhard, de mede-eigenaar van het Circuit Zandvoort waar de Formule 1 plaatsvindt. "Hij vroeg of we wilden komen spelen op het evenement. En daar had hij welgeteld... nul euro voor over. We moesten het doen voor een paar VIP-tickets - who cares?"

Lees meer na de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Niet bashen

Nolet beklemtoont niet de Formule 1 te willen bashen. "Maar het zegt zoveel over hoe er naar muzikanten wordt gekeken, en alles wat daarachter zit." De evenementensector is woest op het kabinet omdat alle voetbalwedstrijden en de Formule 1 met tienduizenden bezoekers wel door mogen gaan, maar alle festivals en concerten nog weken worden gecanceld. Het demissionaire kabinet heeft nog steeds niet gereageerd op de massale acties afgelopen zaterdag.

Reactie(s)

Prins Bernhard en de Dutch Grand Prix (DGP) willen geen reactie geven op boze reacties uit de muziekwereld over artiesten die gratis optreden tijdens het race evenement op 5 september. Dat laat een woordvoerder van DGP desgevraagd weten. Volgens de DGP zijn er meer artiesten benaderd met de vraag om gratis op te treden. Sommigen, zoals Davina Michelle, hebben ja gezegd. De zangeres brengt op de dag van de race het volkslied ten gehore.

RTL-presentator Humberto Tan meldde donderdagavond in zijn talkshow "uitgebreid" gesproken te hebben met prins Bernhard over de ophef. Tan zei dat de prins van mening is dat de e-mail met het verzoek aan de band om gratis op te treden tijdens de Formule 1 in Zandvoort "nooit verstuurd" had mogen worden. Ook zou de prins volgens Tan zijn excuses aan willen bieden en graag met de band willen praten.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--