Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles herdenkt vandaag Battle of Britain

15 september 2020 · Leestijd 2 min

Prins Charles herdenkt dinsdag op Battle of Britain Day ondanks de coronacrisis toch dat het precies 80 jaar geleden is dat de Slag om Engeland plaatsvond. Maar Charles en Camilla doen dit alleen virtueel omdat het ceremoniële gedeelte van de herdenking dit jaar is afgelast.

"Vandaag op Battle of Britain Day herinneren we allen die moedig vochten om ons land te beschermen tachtig jaar geleden. Op deze dag in 1940 bereikte de slag zijn climax toen de Royal Air Force een groot aantal Duitse gevechtsvliegtuigen uit de lucht schoot en daarmee de beslissende slag toebracht aan de Luftwaffe. We herinneren tevens de steun die wij kregen van de legers van de geallieerden en de strijdkrachten van de gemenebestlanden," schrijft Charles op Twitter.

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ondanks dat de herdenking dit jaar een afwijkend programma heeft, gaat de traditionele fly-over van oude gevechtsvliegtuigen de Spitifres wel door.

In 1940 slaagden de Britse strijdkrachten er uiteindelijk in om met succes een Duitse invasie af te slaan. Die ging gepaard met een maandenlange felle strijd tussen de Britse en Duitse strijdkrachten.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--