Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles ontmoet Holocaust-overlevenden in Israël

7 januari 2020 · Leestijd 2 min

Prins Charles zal tijdens zijn bezoek aan Jeruzalem later deze maand een ontmoeting hebben met een aantal overlevenden van de Holocaust. Dat blijkt volgens Reuters uit het programma van zijn reis.

Charles is op 23 januari aanwezig op het World Holocaust Forum waar wordt stilgestaan bij de bevrijding van Auschwitz, dit jaar precies 75 jaar geleden. Bij het Yad Vashem Holocaustmuseum spreekt de prins met mensen die het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau, het grootste vernietigingskamp in de Tweede Wereldoorlog, overleefden en houdt hij een korte toespraak. Tijdens het tweedaagse bezoek staat ook een ontmoeting met de Israëlische president Reuven Rivlin en de Palestijnse president Mahmoud Abbas op het programma en een bezoek aan de bezette Palestijnse gebieden.

Charles is de tweede Britse royal die in korte tijd afreist naar Israël. Vorig jaar bezocht prins William het land nog voor een officieel bezoek. Ook hij nam een kijkje bij het Holocaustmuseum en ontmoette de presidenten Rivlin en Abbas. William ging toen ook langs bij een Palestijns vluchtelingenkamp op de bezette Westelijke Jordaanoever.

Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan naar de jaarlijkse herdenking in Jeruzalem.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--