Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles: Royal Variety Performance is relevanter dan ooit

30 november 2020 · Leestijd 2 min

Prins Charles heeft tijdens de Royal Variety Performance zijn complimenten uitgesproken naar de "ongelooflijk getalenteerde" artiesten die optraden. Het jaarlijkse gala-evenement, waarbij geld wordt opgehaald voor mensen in de entertainmentwereld, is volgens hem relevanter dan ooit.

In zijn toespraak refereerde Charles aan de eerste Royal Variety Performance in 1912, die destijds werd bijgewoond door koning George V en koningin Mary. "Vandaag de dag kan de missie nauwelijks relevanter zijn, nu de show van dit jaar vitale ondersteuning zal bieden aan werknemers die getroffen zijn door deze buitengewoon uitdagende tijden", zei de Britse troonopvolger over het event dat noodlijdende artiesten en theatermedewerkers ondersteunt.

Charles bedankte in zijn videoboodschap ook iedereen die had gewerkt om de show mogelijk te maken. "Namens de beschermvrouwe van de Royal Variety Charity, koningin Elizabeth, kan ik alleen maar mijn meest speciale en oprechte dank uitspreken aan alle ongelooflijk getalenteerde artiesten van vanavond die zijn samengekomen in de prachtige omgeving van het Blackpool Opera House om te entertainen, te inspireren en bovenal anderen in nood te helpen."

De avond werd gepresenteerd door komiek Jason Manford. Enkele bekende sterren, waaronder Gary Barlow, Celeste en Melanie C, verzorgden een optreden. Ook de 100-jarige wandelveteraan Tom Moore liet van zich horen. Vanuit huis zong hij You'll Never Walk Alone, waarmee hij eerder dit jaar een nummer 1-hit scoorde.

De show wordt elk jaar bijgewoond door een of meerdere leden van de Britse koninklijke familie maar dit jaar is het publiek vanwege de coronacrisis virtueel aanwezig.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--