Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Constantijn doet 'deze vuist op deze vuist' in Op1

16 januari 2024 · Leestijd 3 min

Prins Constantijn was gisterenavond te gast bij de talkshow Op1 om daar te praten over innovatie. Maar het ging niet alleen over dat onderwerp. Naast hem zat namelijk Edwin Rutten, bekend van de 'Film van Ome Willem'. En een 'deze vuist op deze vuist' kan dan natuurlijk niet ontbreken.

"Ietwat vertraagd, u bent niet met de koets gekomen", zo opent journalist Sven Kockelmann het gesprek met prins Constantijn in Op1. "Ook niet met de arrenslee", zo antwoord de prins spontaan. De jongste zoon van prinses Beatrix en prins Claus kwam gisterenavond net terug uit Los Angeles waar hij 's werelds grootste techbeurs (CES) bezocht. Dat deed hij als speciaal gezant van Techleap; een non-profit organisatie die helpt bij het opbouwen van een bloeiend startup-ecosysteem in de tech-wereld in Nederland. In 2021 opende prins Constantijn al de beurs.

Innovatie op het gebied van tech

Samen met assistent-secretaris generaal van de NAVO David van Weel, had prins Constantijn het over de invloed van innovatie en artificial intelligence (AI) onder andere op de oorlog in Oekraïne. "Je ziet dat civiele technieken zoals drones en radartechnologie ook gebruikt kan worden voor militaire doeleinden", aldus de prins. Het onderwerp AI wordt tevens besproken. "Een jaar geleden was Chat GPT net gelanceerd en iedereen had het over de generatieve AI, maar we wisten nog niet zo goed hoe we het moesten toepassen want er waren geen businessmodellen. En dat is een jaar later volledig anders."

Leuk om te zien: zo zagen de tienerjaren van prins Constantijn eruit. 

Lees verder onder de foto. 

prins-constantijn-september-2019-1.jpg

Prinses Laurentien en gravin Eloise zijn niet de enige modebewuste mensen in het gezin. Als de das van talkshowhost Sven Kockelmann wat scheef zit, wijst de prins daar kort op.

'Deze vuist op deze vuist' met Ome Willem

Wanneer de buurman van prins Constantijn, Edwin Rutten, aan het woord komt over 50 jaar de 'Film van Ome Willem' valt de prins hem regelmatig bij. Rutten benadrukt hoe belangrijk de eerste twaalf jaar zijn in de ontwikkeling van een kind. "Daarom vind het zo fantastisch dat uw echtgenote zich zo inzet voor dat lezen, doe haar de hartelijke groeten van mij," zegt Edwin Rutten. "De eerste vier jaar zijn absoluut cruciaal, toegang tot voorlezen en tekst is super belangrijk de eerste paar jaren," zo vult prins Constantijn aan. 

Lees verder onder de foto. 

Constantijn-Laurentien-2023

Nadat Edwin Rutten zijn verhaal afsluit met "Rakkers van me", schuift prins Constantijn zijn vuist naar voren. "Zullen we hem doen?" vraagt Rutten. Prins Constantijn twijfelt geen moment en zingt vrolijk met 'Ome Willem' mee. Wil je zien hoe dit eruit ziet? Dit gezellige beeld is te zien vanaf minuut 55:12 op NPO Start. 

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--