Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Daniel spreekt met bedrijven over inclusiviteit

24 oktober 2020 · Leestijd 2 min

De Zweedse Prins Daniel heeft digitaal een vergadering bijgewoond van de Visa vägen-jury. Die moet beslissen welke werkgever de prijs wint voor de beste werkgever voor mensen met een arbeidshandicap. De Visa vägen-prijs, dat zo veel betekent als wijs de weg, wordt jaarlijks uitgereikt en bestaat sinds 2008.

De jury moet twee winnaars aanwijzen. Het gaat dan om een bedrijf en een persoon die zich inzet voor inclusiviteit bij bedrijven. Het gaat er volgens de initiatiefnemers van de prijs om dat gekeken wordt naar wat mensen wel kunnen en niet naar wat ze niet kunnen.

De juryleden bekeken vrijdag de presentatie van de regionale winnaars. Die lieten aan de hand van video’s zien wat ze doen om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een goede werkplek te bezorgen.

Moeilijk

Prins Daniel en de vijf andere juryleden vonden het zeer moeilijk om te bepalen wie er dit jaar met de prijs vandoor gaan, vertelde juryvoorzitter Jan Scherman op de site van Visa Vägen. "Deze prijs is belangrijk", liet Scherman nog optekenen. "Deze onderscheiding benadrukt dat alle mensen dezelfde waarde hebben."

Op 16 november wordt tijdens het Visa vägen gala 2021 in Stockholm bekend wie de prijs in de wacht heeft gesleept.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--