Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Daniel stapt op mountainbike bij schoolbezoek

17 september 2020 · Leestijd 2 min

De Zweedse prins Daniel had woensdag, daags na zijn 47e verjaardag, een leuke klus in de agenda staan. Daniel mocht namelijk naar de basisschool British Junior in Eskilstuna. Die school had vorig jaar een prijs gewonnen omdat bewegen net zo goed deel uitmaakt van het dagelijkse programma als de gebruikelijke klassikale lessen.

Prins Daniel, in een vorig leven zelf sportschoolhouder en personal trainer - zo ontmoette hij zijn huidige echtgenote kroonprinses Victoria - kwam kijken hoe de school het lesprogramma heeft ingericht. Op het schoolplein praatte hij met leerlingen en onderwijzend personeel. Daarna was het tijd om met een aantal van hen op de mountainbike te stappen en een stuk te gaan rijden op het speciale mountainbiketrail van de school.

Prins Daniel, maar ook kroonprinses Victoria, zet zich al langer in om de Zweedse jeugd in beweging te krijgen en te houden.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Meer weten over opvoeden & gezin? Ga naar eo.nl/opvoeden 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--