Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Met deze familietraditie zal prins George mogelijk breken

26 juli 2023 · Leestijd 2 min

Afgelopen zaterdag vierde prins George, de zoon van de prins en prinses van Wales, zijn tiende verjaardag. Ondanks zijn jonge leeftijd, wordt er al wel gekeken naar de toekomst van de tweede in lijn voor de troon. Zo kwam vorige week naar buiten dat George mogelijk niet in de voetsporen zal treden van zijn voorouders.

Of George in het leger zal dienen voordat hij koning wordt, is nog maar de vraag. Er zou namelijk van hem niet worden verwacht aan deze koninklijke traditie te voldoen. Zijn vader, opa en zelfs overgrootmoeder hebben allemaal gediend in het leger, maar George mag zelf kiezen of hij ook militaire training zal krijgen. 

george-nieuw-portret
2023: De prins en prinses van Wales delen een nieuwe foto van de jarige George.

Prins William

De vader van George, prins William, trad in 2006 toe tot de Koninklijke Militaire Academie Sandhurst. Aan de academie werd hij opgeleid tot piloot en volgde hij een intensieve training om een Sea King-helikopter te besturen. Nadat hij zijn opleiding voltooide in 2008, trad William toe tot de Britse strijdkrachten als luitenant. Jarenlang heeft William gewerkt als reddingspiloot bij de Search and Rescue Force.

Lees verder onder de foto's. 

William leger
William leger
William in Helikopter

Koning Charles 

Tijdens zijn studie in de jaren 70, diende Charles zowel in de luchtmacht als de marine. Charles was een aantal jaren aan boord van verschillende fregatten, oorlogsschepen, de HMS Minerva en de HMS Jupiter. Net als zijn zoon William, werd ook Charles een helikopterpiloot. In 1976 diende Charles aan boord van de HMS Bronington, een kustmijnenveger. Hierna zette hij een punt achter zijn militaire carrière. 

Lees verder onder de foto's. 

Charles leger
Charles leger
Charles volgt in zijn jongere jaren een opleiding bij de Royal Navy.
Charles leger
De jonge prins Charles in het leger.

Koningin Elizabeth 

Koningin Elizabeth heeft niet gediend bij de luchtmacht als piloot of bij de marine, maar nog tijdens de Tweede Wereldoorlog trad ze toe tot de Auxiliary Territorial Service. Hiermee was ze het eerste vrouwelijke lid van de koninklijke familie die voltijds lid was van de strijdkrachten. Bij de ATS leerde Elizabeth militaire voertuigen besturen en onderhouden. 

Elizabeth leger
Tijdens haar training droeg Elizabeth een uniform.

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--