Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins George krijgt belangrijke rol bij kroning Charles

5 april 2023 · Leestijd 2 min

Prins George, de oudste kleinzoon van koning Charles, en de kleinkinderen van koningin-gemalin Camilla spelen een belangrijke rol tijdens de kroning volgende maand. Zij zullen optreden als de zogeheten Pages of Honour, meldt Buckingham Palace.

De 9-jarige George vervult die rol voor zijn opa samen met drie anderen en Camilla's vier pages zullen bestaan uit haar kleinkinderen Freddy Parker Bowles en Gus en Louis Lopes, en haar achterneef Arthur Elliot. De acht zullen meelopen tijdens de processie door het middenpad van Westminster Abbey, waar de kroning plaatsheeft. Ze zullen daarbij de koningsmantel dragen.

Britse media hadden eerder al gemeld dat Camilla graag wilde dat haar kleinkinderen een rol zouden krijgen, ondanks dat hun ouders de kinderen uit haar huwelijk met haar eerste echtgenoot Andrew Parker Bowles zijn.

Koningin Camilla 

Camilla zal na de kroning niet langer koningin-gemalin genoemd worden maar koningin. Dat blijkt uit de uitnodigingen die door het hof zijn vrijgegeven. Ook is er een nieuw portret van het koningspaar onthuld.

De echtgenote van een koning wordt altijd koningin genoemd, maar Buckingham Palace gebruikte na het overlijden van koningin Elizabeth altijd de titel koningin-gemalin voor Camilla. Volgens Britse media gebeurde dat om haar te onderscheiden van Elizabeth tijdens de eerste maanden van het koningschap van Charles.

Lees verder onder de Instagram post!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Meer lezen over de kroning van Koning Charles? Hieronder lees je meer!

De kroning van koning Charles: dit is wat we nu weten

Lees ook over:

De kroning van koning Charles: dit is wat we nu weten

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--