Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry afwezig bij herdenking voor prins Philip

14 maart 2022 · Leestijd 2 min

Prins Harry keert niet terug naar Engeland voor de herdenking van zijn overleden opa, prins Philip. Dat heeft een woordvoerder van de koninklijke familie laten weten, aldus Sky News. De herdenkingsdienst vindt op dinsdag 29 maart plaats in Westminster Abbey.

Het is niet officieel bekendgemaakt waarom de hertog van Sussex niet bij de dienst aanwezig is. De prins, die met zijn vrouw Meghan en hun twee kinderen in Californië woont, is verwikkeld in een rechtszaak tegen het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken over de beveiliging van hem en zijn gezin.

Harry zegt zich niet veilig te voelen in Engeland en betaalt in Amerika voor zijn eigen beveiliging. Die kan hij echter niet meenemen naar Engeland, omdat het ministerie geen informatie wil delen met voor hen onbekende beveiligingsdiensten. Zonder beveiliging wil hij niet terugkeren met zijn gezin.

Koninklijke gasten

Buckingham Palace heeft de gastenlijst voor de herdenkingsdienst nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden naar Londen zullen afreizen, dat heeft het Zweedse hof bekendgemaakt. Het is niet duidelijk of er meer afgevaardigden van andere Europese vorstenhuizen komen. 

Britse media speculeren ondertussen over de mogelijkheid dat koningin Elizabeth zelf mogelijk verstek laat gaan. Aanleiding is het nieuws dat ze maandag niet aanwezig is bij de dienst ter gelegenheid van Commonwealth Day. 

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--