Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Joachim zoekt met gezin een kerstboom uit

23 december 2020 · Leestijd 2 min

Het Deense hof heeft woensdag een korte video gedeeld van de kerstboomjacht van prins Joachim, prinses Marie en Joachim's vier kinderen, Nikolai, Felix, Henrik en Athena. Het gezelschap ging bij het landgoed van Schackenborg Slot op zoek naar een geschikte kerstboom, zo is te zien op de vrijgegeven beelden. De speurtocht leverde ook resultaat op.

Schackenborg Slot in het zuiden van Jutland, bij het dorpje Møgeltønder, is waar de oudste zonen van Joachim de eerste jaren van hun leven opgroeiden. Prins Joachim kreeg het landgoed als huwelijkscadeau en dacht het goed te kunnen beheren, maar dat viel tegen. Na zijn scheiding en tweede huwelijk besloot hij in 2014 dan ook naar Kopenhagen te verhuizen, al bleef hij nog wel betrokken bij de exploitatie van het kasteel en landgoed.

Het plan was de feestdagen in Schackenborg Slot door te brengen, met koningin Margrethe als eregast. Er viel heel wat bij te praten want het afgelopen jaar verbleef Joachim met vrouw en jongste kinderen merendeels in Frankrijk, waar de prins inmiddels aan de slag is gegaan als defensieattaché op de Deense ambassade in Parijs. Het was ook een bewogen jaar omdat Joachim deze zomer een bloedstolsel in de hersenen kreeg, waarvan hij gelukkig volledig is hersteld.

De toename van het aantal coronabesmettingen gooide de vakantieplannen enigszins in de war. Margrethe komt nu niet naar Møgeltønder maar blijft in Aarhus, in Marseligborg Slot. Joachim gaat daar met zijn hele gezin met de kerstdagen naar toe. De uitgezochte en door hem zelf omgezaagde kerstboom, waarmee voor Schackenborg werd geposeerd, is dus niet meteen nodig.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--