Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Joachim:"Ik heb moeite met mijn leven in de schaduw"

14 mei 2021 · Leestijd 2 min

De Deense prins Joachim heeft in een interview met het Franse tijdschrift Point de Vue verteld dat hij soms moeite heeft met zijn rol binnen het koningshuis. Hij zegt het lastig te vinden om als nummer twee in de schaduw van zijn oudere broer Frederik te leven.

Joachim kan parallellen trekken met zijn vader prins Henrik, die als nummer twee ook altijd achter koningin Margrethe kwam. Zelf heeft Joachim die strijd met zijn oudere broer Frederik, al is het niet helemaal hetzelfde. "Tussen ons is het wat ingewikkelder. De kroonprins moet een strak schema volgen. Voor de tweede zoon en zijn vrouw is echter niets bepaald."

"Mijn vader had hetzelfde gevoel van onvrede en kon nooit zijn plek binnen de koninklijke familie echt vinden", vervolgt Joachim. "Ik ervaar hetzelfde gevoel. We moeten onszelf zien te vinden terwijl we ook de rol van nummer twee van de familie blijven spelen."

De prins woont al een tijdje met zijn vrouw prinses Marie en hun twee kinderen in Parijs en zegt zich daar 'iets vrijer' te voelen. "Hier kunnen we onze eigen plek vinden, terwijl we altijd de familie en ons land goed blijven vertegenwoordigen."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--