Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William hoopvol over toekomst planeet

20 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Hoewel prins William zich grote zorgen maakt over de klimaatverandering, is er volgens hem ook reden om hoopvol te zijn over de toekomst van de planeet. De vele initiatieven die wereldwijd tegen het klimaatprobleem worden bedacht tonen aan dat er nog iets aan te doen is, vindt de hertog van Cambridge.

"We kunnen de ernst van de situatie niet genoeg benadrukken", zei de prins na het uitreiken van zijn klimaatprijs Earthshot Prize tegen het tijdschrift People. "Maar met de Earthshot Prize wil ik mensen over de hele wereld laten zien dat er reden is om hoopvol te zijn."

William bedacht de prijs, een geldbedrag, en wil die de komende tien jaar jaarlijks overhandigen aan vijf projecten. Zo won maandag onder meer een plan voor de restauratie van koraalriffen in Australië.

"De geweldige oplossingen die door de winnaars en finalisten zijn bedacht laten zien dat we de antwoorden hebben", aldus de prins. "Door hun inspanningen te erkennen en op te schalen wekken we het vertrouwen dat een gezondere en duurzamere toekomst binnen handbereik ligt."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--