Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Beelden uit Japan: prinses Aiko is begonnen aan nieuwe baan

5 april 2024 · Leestijd 2 min

Leuke beelden uit Japan! Prinses Aiko is begonnen aan haar baan bij de Japanse tak van het Rode Kruis. De dochter van keizer Naruhito en keizerin Masako begon afgelopen maandag aan haar eerste werkweek.

Eerste werkdag voor prinses Aiko

Aan het begin van haar eerste werkdag liet prinses Aiko maandag aan de pers weten dat ze hoopt zich snel te kunnen aanpassen aan haar nieuwe werkplek. "Ik ben blij, maar voel me ook nederig om mijn eerste stappen te zetten als werkend lid van de samenleving." De prinses zal voor haar baan voornamelijk vrijwilligers trainen. Haar werkzaamheden bij het Rode Kruis combineert de prinses met haar officiële taken voor de Japanse keizerlijke familie.

Lees verder onder foto's.

prinses Aiko
De prinses begint aan haar eerste werkdag.
prinses Aiko
De prinses poseert voor de camera.

Prinses Aiko, die in maart haar diploma behaalde aan de Gakushuin-universiteit in Tokio, was al langer van plan om bij het Rode Kruis te werken. In januari deelde het Japanse hof al het nieuws dat prinses Aiko na haar afstuderen zal gaan werken bij het Rode Kruis in Tokio. In een statement liet de prinses weten dat ze "altijd interesse heeft gehad" in het Rode Kruis.

Foto's: ANP

Geschreven door

Lydia Reitsma

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--