Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Beatrix heropent eeuwenoude molen

8 juni 2024 · Leestijd 2 min

Afgelopen vrijdag heeft prinses Beatrix de Molen van Sloten heropend. De molen, die in 2021 de monumentenstatus van de provincie Noord-Holland ontving, werd de afgelopen maanden gerestaureerd.

Prinses Beatrix arriveerde vrijdagmiddag in Amsterdam. De prinses werd bijgepraat over de geschiedenis van de poldermolen en kreeg uitleg over het restauratieproces. Vervolgens was het aan de prinses de eer om te molen de openen door het lossen van de vang (de rem). Zo begonnen de wieken weer te draaien en is de molen weer in gebruik.

Monument

In de afgelopen maanden zijn de roeden en de wieken van de molen vervangen. Ook waren de balkonconstructie en de vijzel toe aan een opknapbeurt. De romp van de molen dateert uit 1847 en ontving daarom een monumentenstatus. De Molen van Sloten is één van de weinige werkende molens die dagelijks toegankelijk is voor bezoekers.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Hollandsche Molen

Het is niet verassend dat prinses Beatrix de molen heropende, want ze is sinds 2014 beschermvrouwe van De Hollandsche Molen. Deze vereniging zet zich in voor het behoud van molens in Nederland. Vorige maand bezocht de prinses de molen ‘Eendracht Maakt Macht’ tijdens de Nationale Molendagen.

Ook leuk om te lezen: Zó wilde prinses Beatrix iedereen voor de gek houden.

Beeld: Instagram @koninklijkhuis

Geschreven door

Lydia Reitsma

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--