Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Margriet heeft armblessure en prinses Beatrix bezoekt molen in Meterik

13 mei 2024 · Leestijd 2 min

Dit weekend hadden zowel prinses Beatrix als prinses Margriet verplichtingen buiten de deur. Prinses Beatrix bezocht een molen op de Nationale Molendagen en prinses Margriet reikte de prijzen uit van het Prinses Christina Klassiek Concours 2024. Daar werd duidelijk dat de prinses een blessure heeft aan haar arm.

Armblessure voor prinses Margriet

Op zondag 12 mei reikte prinses Margriet de prijzen uit van het Prinses Christina Klassiek Concours 2024. Met een zichtbare armblessure, dus. Wat er precies is gebeurd, is niet bekend. Het Prinses Christina Concours laat kinderen en jongeren kennismaken met muziek en stimuleert hen in hun muzikale ontwikkeling. Het concours is vernoemd naar prinses Christina (1947-2019), die een passie had voor klassieke muziek. Zo volgde prinses Christina vanaf 1968 de opleiding zangpedagogiek aan het conservatorium Ecole de Musique Vincent-d’Indy in Montréal, Canada.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prinses Beatrix bezoekt Nationale Molendagen

Prinses Beatrix bezocht op zaterdagochtend 11 mei de molen ‘Eendracht Maakt Macht’ in Meterik, een dorp in het noorden van Limburg. De molen bestaat 125 jaar en dit jubileum werd gevierd tijdens het molenweekend. De desbetreffende molen is nog steeds in bedrijf en maalt graan tot meel. De prinses sprak zaterdag met de molenaars over het maalproces. Ook sprak zij in het ‘Bakhuuske’, waar nog regelmatig brood wordt gebakken, met bakkers. Het is niet onverwachts dat prinses Beatrix op de Nationale Molendagen een molen bezocht. De prinses is immers beschermvrouwe van De Hollandsche Molen, de vereniging die zich inzet voor het behoud van windmolens en watermolens in Nederland. Vorig jaar opende ze de Nationale Molendagen in Delft.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP / Instagram @koninklijkhuis @pcconcours

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--