Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Belgische prinses Elisabeth vertrekt naar Verenigde Staten

8 mei 2024 · Leestijd 3 min

De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde van België gaat vanaf de zomer studeren aan de universiteit van Harvard in Boston. Dat heeft het Belgische hof bekendgemaakt.

Prinses Elisabeth vertrekt naar Boston voor een Master in Public Policy. De tweejarige master vormt een aanvulling op de universitaire opleiding van de 22-jarige prinses.

Selectie

De Belgische prinses heeft een aantal toelatingstesten moeten doen voor de opleiding aan de prestigieuze universiteit, waarvoor ze dus is geslaagd. Ook meldt het Belgische hof dat de prinses "werd geselecteerd voor een Honorary Award van het internationale uitwisselingsprogramma voor onderwijs van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken".

Lees verder onder de foto.

Prinses Elisabeth
Prinses Elisabeth in 2023.

"Onvergetelijke ervaring"

Professor-emeritus filosofie aan de Universiteit van Leuven, Philippe Van Parijs, vertelt aan de VRT dat hij verwacht dat de opleiding die Elisabeth gaat volgen aan Harvard een "onvergetelijke ervaring" voor haar zal worden. "Het is niet alleen een privilege om op zo’n elite-universiteit te zitten, maar Elisabeth zal er ook in contact komen met de meest interessante mensen uit alle hoeken van de wereld. De proffen zijn er van een zeer hoge kwaliteit en er gebeurt altijd wel iets."

Opleidingen

Het is niet de eerste keer dat prinses Elisabeth naar het buitenland vertrekt voor een opleiding. Eerder deed ze een bachelor in geschiedenis en politiek aan de Universiteit van Oxford, in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast volgde ze een militaire opleiding aan de Koninklijke Militaire School van België. Royalty-expert Jo De Poorter vertelt aan RTL Nieuws dat er een logische verklaring is voor het feit dat Elisabeth nu weer naar het buitenland vertrekt voor een opleiding: ze wordt daar namelijk een stuk minder herkend. "Het is dus een keuze die voor vrede en rust in het leven van de troonopvolger zorgt, zodat die een relatief normaal studentenleven kan leiden".

Lees verder onder de foto.

Prinses Elisabeth Oxford
Prinses Elisabeth op de Universiteit van Oxford in 2021.

In de voetsporen van haar neef

Prinses Elisabeth is trouwens niet het eerste lid van de Belgische koninklijke familie dat aan Harvard gaat studeren. Prins Joachim, de zoon van prinses Astrid, studeerde daar in 2021 af. Elisabeths vader, koning Filip, studeerde ook in de Verenigde Staten, maar dan aan de universiteit van Stanford.

Bronnen: ANP, VRT, RTL Nieuws

Geschreven door

Sonja van Hal

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--