Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Ingrid Alexandra onthult beelden in eigen park

8 juni 2018 · Leestijd 2 min

De Noorse prinses Ingrid Alexandra (14) heeft donderdagmiddag in het bijzijn van haar oma koningin Sonja vier nieuwe sculpturen onthuld in het naar haar vernoemde Ingrid Alexandra-beeldenpark in Oslo.

De vier beelden zijn gemaakt door professionele kunstenaars aan de hand van bekroonde tekeningen van scholieren die deelnamen aan een ontwerpwedstrijd. Koningin Sonja heette iedereen welkom bij de feestelijke ceremonie, in het bijzonder de jonge kunstenaars: "Gefeliciteerd Norah, Nicklas, Oliver, Julian, Kristoffer, Helene en Christian! Jullie hebben jullie ideeën gerealiseerd onder de 1000 inzendingen voor de wedstrijd. Bravo!"

De zeven scholieren werden samen met hun familie en klasgenoten in het beeldenpark getrakteerd op broodjes en sap voordat de onthulling van de sculpturen plaatsvond. Onder tromgeroffel onthulde prinses Ingrid Alexandra één voor één de beelden.

De beeldentuin is in 2016 geopend ter gelegenheid van het zilveren regeringsjubileum van het Noorse koningspaar. Toen zijn ook de eerste beelden - 'Konijn in problemen' en 'Geometrische vos', eveneens naar ontwerpen van jongeren - onthuld, door de jubilerende koning Harald zelf.

In oktober 2017 onthulde Ingrid Alexandra onder toeziend oog van haar moeder kroonprinses Mette-Marit en oma koningin Sonja voor het eerst twee beelden.

Foto's: Kongehuset.no

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--