Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Onbekende royal: wie is prinses Laetitia Maria?

23 april 2024 · Leestijd 2 min

Vandaag viert Laetitia Maria haar verjaardag. De Belgische prinses mag vandaag 21 kaarsjes uit te blazen, maar wie is deze prinses nu eigenlijk? Je leest het in dit artikel.

Op 23 april 2003 ziet prinses Laetitia Maria het levenslicht in de Algemene Kliniek Sint-Jan in Brussel. Ze is het jongste kind van prinses Astrid van België en prins Lorenz. Laetitia Maria heeft nog vier andere broers en zussen: prins Amedeo (1986), prinses Maria Laura (1988), prins Joachim (1991) en prinses Luisa Maria (1995).

Lees verder onder de foto's.

prinses-astrid-laetitia-maria
26 april 2003: prinses Astrid poseert met haar pasgeboren dochter Laetitia Maria.
maria-laura-laetitia-maria
28 mei 2003: grote zus Maria Laura houdt haar zusje Laetitia Maria vast tijdens een fotosessie met de Belgische koninklijke familie.
koningin-paola-laetitia-maria
20 februari 2004: koningin Paola houdt Laetitia Maria vast.

Familiefoto's

De prinses komt niet vaak in de publiciteit en groeit voornamelijk in de luwte op. In haar jeugd staat Laetitia Maria wel op de familiefoto's die om de zoveel tijd worden gemaakt. Ook vergezelt Laetitia af en toe haar moeder, prinses Astrid.

Lees verder onder de foto's.

De dochter van prinses Astrid met hun schoonzus Elisabetta Rosboch von Wolkenstein, flnr:
De dochters van prinses Astrid met hun schoonzus Elisabetta Rosboch von Wolkenstein, vlnr: Elisabetta, Maria Laura, Laetitia Maria en Luisa Maria.
Laetitia Maria_Prinses Astrid
2019: Prinses Laetitia Maria met haar moeder prinses Astrid.
gezin-prinses-astrid
V.l.n.r. Prinses Luisa Maria, prinses Astrid, prins Amedeo, prins Joachim, Elisabetta von Wolkenstein, prinses Laetitia Maria (2022).
ANP-354922534
V.l.n.r. Prinses Claire, prins Gabriel, prins Nicolas, koningin Mathilde, prinses Eleonore, Koning Filip, prinses Elisabeth, prins Emmanuel, prins Aymeric, prinses Astrid, prinses Laetitia Maria en prins Lorenz.

Internationale ambities

Inmiddels is Laetitia Maria dus 21 jaar en volop bezig met haar studie. Daarvoor blijft ze niet in België. De universiteit waar de Belgische prinses studeert ligt in Londen, daar volgt ze een Bachelor of Arts in de richting geschiedenis. In 2023 kondigt ze aan dat ze een master journalistiek gaat volgen in Buenos Aires, Argentinië. Eerder onderbrak de Belgische prinses nog haar studie om vrijwilligerswerk te doen in de Braziliaanse stad São Paulo.

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--