Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Déze prinses gaat studeren in Argentinië

22 augustus 2023 · Leestijd 2 min

Bij het land Argentinië denken we direct aan koningin Máxima. Het zou dan ook logisch zijn dat een van de drie dochters van de koningin, prinses Amalia, Alexia en Ariane, in haar geboorteland zouden gaan studeren. Toch is het geen Nederlandse, maar Belgische prinses die de overtocht maakt naar Zuid-Amerika.

Het is de Belgische prinses Laetitia Maria die in Argentinië gaat studeren. De jongste dochter van prinses Astrid van België en Lorenz, aartshertog van Oostenrijk-Este, kiest ervoor om haar studie in het buitenland te volgen. De twintigjarige prinses gaat dit schooljaar aan de Torquato Di Tella Universiteit in Buenos Aires een master journalistiek volgen. 

Het is niet voor het eerst dat ze in het buitenland studeert, want de hoofduniversiteit waar de Belgische prinses studeert ligt in Londen. Aan UCL volgt ze een Bachelor of Arts in de richting geschiedenis en maakt voor haar master nu dus een uitstapje naar de journalistiek. Zuid-Amerika trekt Laetitia Maria enorm. Vorig jaar onderbrak de Belgische prinses immers haar studie om vrijwilligerswerk te doen in de Braziliaanse stad São Paulo. Aan haar journalistieke carrière wordt ook al hard gewerkt, dit voorjaar had ze namelijk een bijbaantje bij Condé Nast, een uitgeverij van tijdschriften.

Lees verder onder de foto. 

Laetitia Maria_Prinses Astrid
2019: Prinses Laetitia Maria met haar moeder prinses Astrid.

Wie is prinses Laetitia Maria?

Prinses Laetitia Maria is geboren op 23 april 2003 in Brussel. Ze is de jongste van het gezin van prinses Astrid en Lorenz en daarmee is zij twaalfde in lijn voor de troonopvolging van België. 

gezin-prinses-astrid
V.l.n.r. Prinses Luisa Maria, prinses Astrid, prins Amedeo, prins Joachim, Elisabetta von Wolkenstein, prinses Laetitia Maria (2022).
Nieuw boek vertelt over alle Belgische prinsessen

Lees ook over:

Nieuw boek vertelt over alle Belgische prinsessen

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--