Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Laurentien blij weer onder de mensen te zijn

1 juli 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Laurentien was woensdagochtend blij om weer onder de mensen te zijn. Ze was gevraagd in de Fokker Terminal in Den Haag een toespraak te houden bij het eerste evenement - Live again! - dat na de versoepeling van de coronamaatregelen weer mogelijk was. Het congres is live en online te volgen.

"Fijn om weer mensen bij elkaar te zien", aldus Laurentien, die haar voorbereide speech opzijschoof en al wandelend door de enorme zaal een heel persoonlijk verhaal afstak. "De techniek zal nu wel van me balen", wist Laurentien, omdat ze niet op de heel precies uitgelichte podiumplek ging staan. "Durf je plan los te laten."

Een video van dit bezoek volgt later deze dag in dit artikel.

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Thuissituatie

De afgelopen maanden had ze net als iedereen vooral thuis gezeten. "We zijn de maatregelen heel strikt nagekomen, we hebben het heel serieus genomen en zijn hard aan het werk gegaan", vertelde Laurentien na afloop. "Het was een hele intensieve periode. Het was ook een tijd voor reflectie, constant schakelen en businessmodellen aanpassen", aldus de prinses.

Eloise

Daarnaast was er de zorg voor de kinderen, die zo hun eigen ervaringen hadden. Oudste dochter Eloise (18) sloot haar middelbare schooltijd af, zonder eindexamen en zonder eindexamenfeest. Maar de kinderen wisten zich goed aan te passen. Laurentien had met trots naar het Jeugdjournaal-interview van Eloise gekeken. "Ja dat was echt Eloise. Ze is dicht bij zichzelf gebleven."

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Zorg van gezinnen

Laurentien sprak ook met zorg over de gezinnen die het de afgelopen maanden heel zwaar hebben gehad. "Voor veel mensen is het ontzettend ingewikkeld geweest, en vaak nog steeds. Mensen die voor de coronacrisis al bungelden." Wat dat betreft was het voor haar gezin gemakkelijker. "Wij hebben de ruimte, hebben een tuin."

Bron: ANP

Eerste-livecongres-van-Nederland-meet-100-gasten-een-feit-c-Patrick-van-Katwijk.jpg
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--