Ga naar submenu Ga naar zoekveld

In het zonnetje: prinses Laurentien is 58 jaar geworden

25 mei 2024 · Leestijd 2 min

Vandaag staat prinses Laurentien in het zonnetje, want zij mag alweer 58 kaarsjes uitblazen. Om dit te vieren, hebben we de mooiste foto's van de jarige op een rijtje gezet.

Modeprinses

De kledingstijl van Laurentien is moeilijk te beschrijven, maar één ding is zeker: deze zelfverzekerde prinses is niet bang om kleurrijk voor de dag te komen. De afgelopen jaren zagen we de prinses in een aantal stijlvolle maar toch gewaagde outfits.

Lees verder onder de foto's.

ANP-467430307
ANP-448306212
Laurentien Prinsjesdag
ANP-367028837
ANP-497003938

Carrière

Naast dat ze prinses is heeft Laurentien ook een succesvolle carrière. In 2017 heeft ze samen met prins Constantijn de Number 5 Foundation opgericht. De stichting zet zich in voor verschillende vraagstukken zoals kinderarmoede, taalontwikkeling, digitale ongelijkheid en duurzaamheid. Op dit moment werkt ze als directeur van de organisatie. 

Lees verder onder de foto.

Voorleesdagen-Laurentien

Kinderboekenschrijfster

Prinses Laurentien heeft een grote voorliefde voor lezen en schrijven. Ondertussen heeft ze al zes kinderboeken geschreven en één luisterboek ingesproken.

ANP-314797449

Met deze voorliefde helpt Laurentien ook anderen. De prinses zet zich al jaren om de problematiek rondom laaggeletterdheid in binnen- en buitenland tegen te gaan. In 2004 richtte ze Stichting Lezen & Schrijven op.

Lees verder onder de foto.

ANP-443317172

Liefdevolle moeder

Naast dat de prinses een ontzettend drukke carrière heeft is ze ook moeder van Eloise, Claus-Casimir en Leonore. Prinses Laurentien en gravin Eloise openden begin dit jaar hun eigen conceptstore My Lima Lima in Den Haag. Eloise verklaarde in een interview aan Blauw Bloed dat de gravin en haar moeder close zijn: "We zijn twee handen op één buik", aldus Eloise.

ANP-407264299
Eloise_en_moeder_prinses_Laurentien.jpg
Laurentien met dochter Eloise.
FUBflSJWQAAupfA
Laurentien Constantijn kinderen wintersport
Deze lieve familiefoto werd gemaakt tijdens de wintersportvakantie van 2008.

Foto's: ANP

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--