Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Mabel ondertekent brief over betere aanpak van hiv en aids

28 mei 2021 · Leestijd 2 min

Mabel heeft een brief ondertekend waarin wordt gepleit voor een betere aanpak van hiv en aids. De brief is gericht aan de Britse premier Boris Johnson en de G7-leiders, omdat er in juni een G7-vergadering gepland staat. Een betere aanpak van hiv en aids is volgens de initiatiefnemer, de Elton John Aids Foundation, een cruciaal agendapunt voor deze vergadering.

De prinses is een van de 34 beroemdheden en leiders die de brief hebben ondetekend. Ook zanger Sir Elton John en diverse voorzitters van gezondheidszorgorganisaties zetten hun handtekening.

In de brief wordt ertoe opgeroepen een nieuwe aidsepidemie te voorkomen. De behandelingen voor hiv en aids zijn volgens de ondertekenaars vaak stilgelegd vanwege de mondiale coronapandemie. Daardoor neemt het aantal met hiv en aids besmette personen snel toe, aldus de Elton John Aids Foundation.

Mabel heeft de brief ondertekend als initiatiefnemer en voorzitter van de organisatie Girls Not Brides, die zich inzet om kindhuwelijken over de hele wereld tegen te gaan.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--