Ga naar submenu Ga naar zoekveld

8x de mooiste galajurken van prinses Madeleine

11 februari 2024 · Leestijd 2 min

Prinses Madeleine, de jongste dochter van koning Carl Gustaf en koningin Silvia, staat bekend om haar beeldschone verschijning. Naast haar koninklijke uitstraling weet Madeleine ook wel raad met mode. In de voorbije jaren hebben we de prinses in de meest prachtige creaties gezien. Dit zijn de acht mooiste galajurken van prinses Madeleine!

Op de vooravond van het huwelijk van haar zus Victoria draagt Madeleine een avondjurk die ons aan die van Assepoester doet denken. Wat een plaatje!

Madeleine_2010
Prinses Madeleine op de vooravond van kroonprinses Victoria's bruiloft.

De volgende dag, de huwelijksdag van Victoria en Daniel, verschijnt Madeleine in een blauwe japon. Het ontwerp staat prachtig bij haar blauwe ogen.

Madeleine_2010
Op het huwelijk van kroonprinses Victoria en prins Daniel in 2010.

Een jaar later is prinses Madeleine te gast op het huwelijk van prins Albert en prinses Charlène in Monaco. Voor het huwelijksdiner trekt ze een lichte galajurk uit de kast. De juwelen maken het totaalplaatje af.

Madeleine_2011
In de zomer van 2011 in Monaco.

Prinses Madeleine's eigen trouwjurk mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Op 8 juni 2013 geven Madeleine en Christopher O´Neill elkaar het jawoord in Stockholm.

Madeleine_2013
Prinses Madeleine op haar trouwdag, 8 juni 2013.

Twee jaar later, in 2015, trouwt ook prins Carl Philip. Prinses Madeleine is in verwachting van haar tweede kind en verschijnt in een passende avondjurk op de bruiloft van haar broer. Het is moeilijk voor te stellen dat ze twee dagen later beviel van prins Nicolas.

Madeleine_2015
Op het huwelijk van prins Carl Philip en prinses Sofia.

De uitreiking van de Nobelprijzen is in Zweden altijd een groots evenement. Madeleine is regelmatig aanwezig en weet te verrassen met prachtige japonnen. Kijk maar!

Madeleine_2015
Prinses Madeleine in december 2015.
Madeleine_2016
Uitreiking Nobelprijzen 2016.
Madeleine_2019
Prinses Madeleine in een knalroze jurk tijdens de uitreiking van de Nobelprijzen in 2019.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--