Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gezondheidsupdate: zo gaat het nu met prinses Margriet

23 september 2023 · Leestijd 2 min

Het herstel van prinses Margriet lijkt goed te verlopen. Eerder deze week opende zij namelijk een congres in Amsterdam. De opening was het eerste publieke optreden van de prinses sinds bekend werd dat zij kampt met een rughernia.

Het is begin augustus als de Rijksvoorlichtingsdienst bekendmaakt dat prinses Margriet getroffen is door een acute rughernia. De prinses moest haar agenda leegmaken en verder thuis herstellen.

Congres voor verpleegkundigen

In het Amsterdamse theater Meervaart opende Margriet woensdag de zesde International Conference for Perianaesthesia Nurses (ICPAN). Dit congres is bedoeld voor verpleegkundigen in de perianesthesie. Dat is de zorg voor, tijdens en na een operatie waarbij anesthesie, een vorm van verdoving, wordt gebruikt.

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De 80-jarige zus van prinses Beatrix hield ook een toespraak tijdens de openingsceremonie. Ook sprak Margriet met met bestuursleden van ICPAN en met zogeheten recoveryverpleegkundigen. Als recoveryverpleegkundige ben je gespecialiseerd in het herkennen, bewaken en voorkomen van complicaties rondom de longen. 

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Volgende punt op de agenda

Vooralsnog zien we prinses Margriet de komende weken niet in het openbaar. Het eerstvolgende publieke punt op de agenda is op vrijdagavond 3 november. In Utrecht zal zij bij het benefietgala van De Hoogstraat Revalidatie zijn. Dit centrum, dat haar 75-jarig jubileum mag vieren, gaat over medische specialistische revalidatie in de stad Utrecht. Voorafgaand aan een diner spreekt prinses Margriet met revalidanten en medewerkers.

In dit artikel lees je meer over de bijzondere relatie tussen prinses Margriet en het Rode Kruis. 

Het is Wereldgezondheidsdag: déze prinses heeft een hart voor de zorg

Lees ook over:

Het is Wereldgezondheidsdag: déze prinses heeft een hart voor de zorg
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--