Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Marie verruilt Frankrijk voor Denemarken

5 november 2019 · Leestijd 2 min

Althans, voor even! Prinses Marie onderbreekt haar verblijf in Frankrijk enkele dagen voor een serie publieke optredens in Denemarken.

Dinsdag is de echtgenote van prins Joachim aanwezig bij de lancering van het boek 'Eten met respect', waarvoor ze zelf het voorwoord schreef en vier recepten leverde. Het kookboek richt zich op het voorkomen van voedselverspilling en voor elk verkocht exemplaar gaat een bijdrage naar 'Folkekirkens Nødhjælp', het noodhulpprogramma van de Deense kerk.

Woensdag overhandigt Marie in Kopenhagen de 'Literatuurprijs van de ambassadeurs van de Franstalige landen'. Dat is een beloning voor de beste vertaling in het Deens van moderne Franstalige literatuur. Donderdag staat Odense op het programma, alwaar ze bij de Alliance Française een tentoonstelling opent met literaire werken van wijlen prins Henrik.

Felle kritiek

Het Deense echtpaar is afgelopen zomer met hun twee jongste kinderen naar Parijs verhuisd. Daar volgt prins Joachim, de zoon van koningin Margarethe, op uitnodiging van Frankrijk een intensieve hoge militaire opleiding.

De studie laat het paar geen tijd om in eigen land verplichtingen op zich te nemen. Dat leidde in de Deense media tot soms felle discussies. De prins zou voor de duur van zijn verblijf in Frankrijk zijn staatstoelage moeten inleveren, zo werd geopperd. Joachim, het Deense koningshuis en de regering waren het daar niet mee eens. 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--