Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinsessen bij uitreiking Prins Friso Ingenieursprijs

5 maart 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix en prinses Mabel waren woensdagavond bij de uitreiking van de zesde Prins Friso Ingenieursprijs. De uitreiking vond plaats in de Oude Bibliotheek Academy in Delft. De winnaar van de prijs mag zich een jaar lang “Ingenieur van het Jaar” noemen.

Dit jaar krijgt Bas Reedijk de eer om de prestigieuze titel te dragen. De strijd ging tussen hem en twee andere finalisten, Erik Duisterwinkel en Jelte Kymmell. Volgens de vakjury was Bas de terechte winnaar met zijn oog voor esthetiek en de praktische toepasbaarheid van zijn innovatie. De avond was gevuld met inspirerende ontwikkelingen binnen het vakgebied van de ingenieurs. Ook was er ruimte voor humor want de finalisten wisten de prinsessen meerdere malen aan het lachen te maken. 

Na afloop van de uitreiking kregen de drie finalisten de kans om hun ontwerpen te presenteren aan de prinsessen en met hen op de foto te gaan. Het ontwerp van de winnaar valt in de smaak. Zo bewondert prinses Beatrix de unieke vormgeving van de betonblokjes en besloot prinses Mabel alle hoeken van het ontwerp ook eens van dichtbij te bekijken. 

Sinds 2015 draagt de Ingenieursprijs de naam van Prins Friso. Zijn inspirerende nalatenschap geeft de prijs een extra eer binnen het vakgebied. Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek. Hij was ook lid van de beroepsvereniging KIVI, het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Ieder jaar reikt het Instituut de ingenieursprijs uit. 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--