Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dít dragen koningin Máxima, prinses Amalia en prinses Alexia op Prinsjesdag

19 september 2023 · Leestijd 3 min

De grote vraag is natuurlijk: wat dragen koningin Máxima, prinses Amalia en prinses Alexia op Prinsjesdag? Koningin Máxima draagt een poederroze ontwerp van Claes Iversen met bloemenmantel. En bijzonder: het is een pak! Prinsessen Amalia en Alexia kiezen beiden voor een jurk in een opvallende kleur. Amalia is in het paars, Alexia in het knalroze!

Prinsjesdag 2023 is van start! Koning Willem-Alexander en koningin Máxima arriveren samen met prinses Amalia in de Glazen Koets bij de Koninklijke Schouwburg. Daar wordt de troonrede uitgesproken door de koning. In het rijtuig ervoor zit prinses Alexia, samen met prins Constantijn en prinses Laurentien. 

Lees verder onder de foto. 

ANP-478687536

Dit draagt koningin Máxima 

Koningin Máxima kiest voor een van haar favoriete ontwerpers: Claes Iversen. Het betreft een zachtroze kostuum met bijpassende mantel met bloemendesign. Het is een bijzondere keuze om een pantalon te dragen in plaats van een japon. Tevens bijzonder is de keuze van het materiaal, het is namelijk gemaakt van deadstock (reststoffen). Zo weet Josine Droogendijk te vermelden op haar website. De bloemenprint is een digitale print van hand geschilderde bloemen. 

Lees verder onder de foto. 

ANP-478686891

In haar haren draagt koningin Máxima een handgeschilderde bloem van Berry Rutjes. 

Lees verder onder de foto. 

alexia-amalia-prinsjesdag-2023
Prinsessen Amalia en Alexia zitten tijdens de troonrede naast prins Constantijn en prinses Laurentien.

Dit draagt prinses Amalia 

Prinses Amalia loopt arm in arm met haar vader koning Willem-Alexander richting de koets. De prinses kiest voor een koningsblauw ontwerp van Safiyaa. De bijpassende hoed is voor de kenner geen vreemde, want hij komt uit de kast van haar moeder Máxima. Hij is van ontwerper Fabienne Delvigne. De Prinses van Oranje draagt, net als haar moeder dat vaak doet, één handschoen. 

Lees verder onder de foto.

ANP-478687884

Ook de oorbellen van prinses Amalia zijn geleend van haar moeder. Al zijn deze voor de gelegenheid wel wat aangepast. Ze zijn wat langer gemaakt. Hierdoor passen ze helemaal bij de stijl van prinses Amalia die regelmatig voor statement oorbellen kiest. 

Lees verder onder de foto.

Prinses-Amalia-Glazen-Koets-Prinsjesdag
Prinses Amalia in de Glazen Koets op weg naar de Koninklijke Schouwburg.

Dit draagt prinses Alexia 

Prinses Alexia kiest voor een prachtige roze japon met bloemen in het haar, net als bij haar eerste officiële bezoek in Rotterdam. Ze kiest voor een opvallende kleur en haar haren zijn dit keer niet opgestoken. De japon is van Zhivago, een merk dat vooral door veel sterren gedragen wordt als Lady Gaga en Alicia Keys. Net als haar zus draagt ze een paar handschoenen, de prinses kiest voor een rood lederen exemplaar. Tijdens de troonrede en in de koets heeft ze maar één handschoen aan. 

Lees verder onder de foto's.

Prinses-Alexia-Prinsjesdag-koets
Prinses Alexia stapt uit de koets bij de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.
alexia-prinsjesdag
2023: Prinses Alexia op Prinsjesdag.
Prinses-Alexia-Prinses-Laurentien-onderonsje
Prinses Alexia en prinses Laurentien hebben een onderonsje op Prinsjesdag 2023.

Dit draagt prinses Laurentien

Prinses Laurentien kiest op Prinsjesdag vaak voor een opvallende creatie. Dit keer een mooie groene jurk van modehuis Hardies. De jurk is vervaardigd van een stretchy materiaal dat daardoor vast heerlijk zit. De jurk heeft een eenvoudige pasvorm en valt op door de knopen bij de schouders. 

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--