Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Queen moet taken anders gaan verdelen

4 februari 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth is maandag voor het eerst sinds de week voor kerst weer aan het werk gegaan. De Queen heeft de afgelopen weken ruim de tijd gehad om na te denken over hoe zij dit jaar de gaten in de koninklijke agenda kan dichten vanwege het wegvallen van Andrew, Harry en Meghan.

Afgelopen jaar was het drietal goed voor zo'n 265 tot 558 openbare optredens. Deels waren dat werkzaamheden voor eigen goede doelen en projecten, waarvoor niet meteen iemand anders hoeft in te vallen. Deels waren ze ook namens de koningin op pad en die taken moeten worden overgenomen door andere leden van de koninklijke familie. Dat betekent dat er meer werk op de schouders van bijvoorbeeld William en Catherine komt te liggen. Dit geldt ook voor prins Edward en zijn vrouw Sophie. Zij waren vorig jaar samen goed voor ongeveer 364 optredens.

Overwinteren

Elizabeth (93) verhuist al bijna een leven lang elke winter van de hoofdstad naar het koninklijk landgoed Sandringham. In ieder geval brengt ze er vaak op 6 februari. Die datum markeert de dag waarop in 1952 haar geliefde vader koning George VI overleed en Elizabeth, die op dat moment in Kenia was op doorreis naar Australië en Nieuw-Zeeland, koningin werd. Dat betekent dat ze eind deze week 68 jaar op de troon zit.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--