Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Queen praat met Charles en William over situatie Harry'

10 januari 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft donderdag gesproken met prins Charles en prins William over de beslissing van prins Harry. De Britse vorstin heeft daarnaast gevraagd of haar medewerkers met Harry en Meghan willen kijken naar een plan voor een werkbare situatie, vertellen ingewijden aan de BBC.

De hertog en hertogin van Sussex kondigden woensdag aan een stapje terug te doen in het Britse koningshuis. Elizabeth kwam kort daarna met haar eigen verklaring via Buckingham Palace. Zij liet daarin al doorschemeren dat de beslissing van haar kleinzoon iets te voorbarig was. "De gesprekken met de hertog en hertogin van Sussex zijn nog in een pril stadium", luidde het statement. "We begrijpen hun verlangen naar een andere invulling, maar dit zijn ingewikkelde kwesties die tijd kosten om aan te werken."

Naar verluidt hadden Harry en Meghan de koningin niet laten weten dat ze het nieuws bekend zouden maken. Ook voor de rest van de koninklijke familie zou de verklaring als een verrassing zijn gekomen en die zou erdoor gekwetst zijn.

Archie

Meghan zelf is indertussen weer teruggevlogen naar Canada. Dat meldt een woordvoerder van de familie. De vrouw van prins Harry is teruggegaan voor de kleine Archie, die in Canada was achtergebleven ten tijde van de bekendmaking. Prins Harry is nog wel steeds in Groot-Brittannië om met zijn familie te praten over de beslissing om deels terug te treden.

Boze tongen beweren dat de trip van Meghan een vlucht uit de situatie is, maar eigenlijk stond de (terug)reis van de hertogin naar Noord-Amerika al op het programma, melden diverse Britse koningshuisjournalisten.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--