Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Raad van State meldt: Buitenechtelijke zoon Carlos krijgt titel

28 februari 2018 · Leestijd 2 min

Hugo Klynstra, de niet-erkende zoon van prins Carlos, mag de naam en titel van zijn vader dragen. Dat oordeelde de Raad van State woensdag. De 21-jarige Klynstra mag zich Zijne Koninklijke Hoogheid Carlos Hugo Roderik Sybren prins de Bourbon de Parme gaan noemen.

Carlos_en_Annemarie_met_dochters.jpg

Carlos, de oudste zoon van prinses Irene, de zus van prinses Beatrix, heeft zich altijd verzet tegen het verzoek van zijn zoon. Hij verloor tot nu toe alle processen, de Raad van State was zijn laatste kans.

Het erfrecht

De naamswijziging heeft niet tot gevolg dat Klynstra nu ook lid wordt van het Koninklijk Huis De Bourbon de Parme. Dat is een privéaangelegenheid van het Huis zelf. En daar gaat het Nederlandse adelsrecht niet over. Hugo Klynstra krijgt de titel maar is geen erfopvolger.

Carlos wil betrokken zijn bij opvoeding

Hugo Klynstra werd geboren in 1997. Hij is de buitenechtelijke zoon van Carlos prins de Bourbon de Parme die destijds een relatie had met Brigitte Klynstra. Bij zijn geboorte kreeg hij de achternaam van zijn moeder.

De geboorte van Hugo wordt stilgehouden maar twee maanden later lekt het uit. In een korte verklaring spreekt prins Carlos over zijn buitenechtelijke zoon. Het was 'een eigen, zelfstandige beslissing van mevrouw Klynstra geweest om moeder te willen worden.'  Brigitte wil niet dat Carlos zich met de opvoeding bemoeit. De prins vertelt later dat hij dit wel had willen doen. Hij draagt wel financieel bij.

Toen Hugo meerderjarig werd heeft hij gebruik gemaakt van zijn wettelijk recht om naamswijziging aan te vragen. Prins Carlos heeft zich hier tegen verzet. Hij wil geen familierechtelijke banden.

Huwelijk

In 2010 trouwde prins Carlos met Annemarie Gualthérie van Weezel. Annemarie is journalist en werkt bij de NOS. Samen kregen zij drie kinderen, Luisa, Cecilia en Carlos.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--